Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2010 14:20 - Фитнес и Диета
Автор: ionincet0o0 Категория: Други   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
1



Спазването на диета не изгражда мускули. В стремежа да се свалят килограми някои хора дори губят част от мускулната си маса, ако не комбинират хранителния си режим с упражнения. Мускулите горят повече калории, отколкото мазнини, дори когато стоите на канапето пред телевизора, затова е добре да добавите към диетата си и някои физически упражнения.

 

Попддържайте баланс

Както диетите, така и физическите упражнения не трябва да се упражняват прекалено. При изследвания е доказано, че някои професионални атлети, които се натоварват изключително много с тренировки по – често страдат от настинки и други дихателни заболявания, както и имат по – висок риск за мускулно – скелетни щети. Важно е също така да сте сигурни, колкото и ненатоварващи упражнения да правите, че сте поели достатъчно калории за тях. Диета с много ниско съдържание на калории, комбинирана с неприсъщи за вас физически натоварвания има неблагоприятен резултат и води до преумора.

Формулата за сваляне на килограми

Вземете решение колко килограма желаете да свалите. Знайте, че за свалянето на половин килограм е нужен дефицит от около 3500 калории. Решете колко калории бихте могли да премахнете от дневния си режим и колко бихте изгорили с упражнения. Най – сигурния и невредим начин е да сваляте по около четвърт килограм на седмица. Ако желаете да свалите един килограм за седмица, трябва да премахнете и изгорите 7000 калории.

Съществуват упражнения, които изгарят много калории, дори може да останете изненадани при изгарянето на 500 калории само с физически упражнения.

Видове упражнения

Открийте упражненията, които са подходящи за вашия климат, интерес и ниво на физическа подготовка. Тогава ще искате да практикувате поне по половин час на ден упражнения за горене на мазнизни. Основното е, че колкото по – дълго тренирате, толкова повече мазнини изгаряте.

Сами можете да определите тренировъчен график и да го спазвате всеки ден, да сте стриктни и да не се отказвате дори и да нямате огромно желание понякога. Когато това се превърне в ежедневие, ще усетите колко по – добре се чувства човешкия организъм след тренировка, а това е една лична награда. Ако сте натура, която бързо се отегчава, организирайте си три дни от седмицата с един вид упражнения, а останалите дни с други. При упражнения, при които се натоварват различни групи мускули, резултатът е по – добър. Тичането е много добър вариант за горене на мазнини, но ако сте прекалено пълни не практикувайте крос. Има толкова много физически упражнения, които могат да правят пълните хора.

 

И накрая, не забравяйте да включите в тренировката си упражнения за изграждане на мускулите. Знайте, че мускулите горят много калории, колкото повече мускули имате, толкова повече калории ще горите, когато почивате. Чудесно чувство е, когато си лягате вечер да знаете, че вашето тяло се е превърнало в машина за горене на калории.



Тагове:   фитнес,   диета,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ionincet0o0
Категория: Музика
Прочетен: 319095
Постинги: 140
Коментари: 139
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031